Å passe en hund

Å passe en hund

En venn som skal til utlandet, en nabo som skal på sykehus eller en god måte å teste hundehold i familien på? Det er mange årsaker til å passe en hund og det er en fin måte å ha ansvar for et dyr i en avgrenset periode.

Her er noen tips og triks til hva du bør tenkte på før du sier ja og hva som er lurt underveis.

En hund er lojal og glad i det kjente.

Nye folk er spennende, men det betyr ikke at tilliten er der. I møte med en hund som ikke kjenner deg er det godt å få litt informasjon fra eieren i forkant. Hvordan ser en vanlig dag ut for hunden? Hva liker hunden godt? Hvor sover den? Er det noe den ikke tåler å spise? Er det noe hunden er redd for?

Alle hunder har sine rutiner og det kan være veldig greit å kjenne til vanene, selv om det er helt fint at du når du er hundepasser gjør noen ting annerledes. Alt må ikke gjøres likt, men blir hunden usikker er det fint å vite hvorfor.


Hundens personlighet kan være vanskelig for hundeeier å beskrive godt.

Man er så vant til egen hund at man nesten blir litt blind for noen ting. Men det er viktig at hundeeier forsøker å være ærlig. Reagerer hunden på andre dyr, hvordan er hunden i møte med barn?


Du bør alltid møte hunden først, så kan du si hei til hunden og hunden hei til deg.

Når du har overtatt ansvaret for hunden er det helt naturlig at hunden er litt stresset i starten. Hvordan ser du at en hund stresser? Her er noen klare tegn på stress hos hund. Den slår seg ikke til ro noe sted, den peser og kanskje den piper. Hvis den ikke vil ha godbiter eller til og med tisser inne er dette klare tegn på stress.

Prøv å legge opp til rolige omgivelser når du passer. Kanskje ikke en fest med venner er en god ide og kanskje dere ikke skal rett til hundeparken. Gå tur i litt rolige omgivelser og ta gjerne med noen godbiter for å trene litt enkle kontaktøvelser som sitt og kom. Vær positiv i møte med hunden, den synes nok fortsatt at du kan være litt skummel.

Har hunden en hundeseng den normalt bruker, da er det lurt å låne den. Husk å få med fôr og godbiter hunden pleier å spise.

Og til slutt, kos dere.

Å få lov til å ha ansvar for noen andres hund en liten periode er en god prøve på om hund kunne være noe for dere. Kanskje dere får testet en rase eller en type hund, eller kanskje savnet etter hun blir mindre når man får lov til å passe en hund for en periode.

Tilbake til bloggen