Hvordan vasker jeg hunden min?

Hvordan vasker jeg hunden min?

Mange hunder ELSKER regnvær, gjørme, vannpytter, sand og grus. Men hvor ofte bør man vaske hunden og skal man bruke sjampo og balsam?

HVOR OFTE BURDE JEG VASKE HUNDEN MIN?

Minst en gang i måneden er en god regel, men en gang i uka er fint hvis du har en hund som elsker å bli skitten. Det avhenger av rasen, aktivitetsnivå og miljøet. En veldig liten hund er noen ganger mindre gjørmete enn en spaniel for eksempel, en byhund holder seg unna noen gjørmebad og en korthåret hund drar med seg mindre skitt enn en langhåret rase. 

Start tilvenning tidlig. Gjerne allerede når valpen er rundt 8-12 uker, men da kun med rent vann. Få den til å føle seg trygg, ros når den holder seg i ro og gi masse godbiter i etterkant. Det handler om å gjøre det til en positiv opplevelse og ufarliggjøre situasjonen. 

Hunden din gjør instinktivt en ganske god jobb med å rense seg selv, selv om den ikke er fullt så nøye som en katt. Hundespytt inneholder nyttige antibakterielle kjemikalier, og hunder vil stelle skitt og rusk ut av pelsen ved å slikke eller nappe seg selv. 

Hold imidlertid øye med overdrevet, konstant selvrensing. Dette kan være et tegn på et underliggende helse- eller atferdsproblem, så det er verdt å bli sjekket ut av veterinæren din. Å bade hunden din er også en flott mulighet til å sjekke den for parasitter som lopper eller flått, hudinfeksjoner, sår eller mistenkelige klumper som trenger legehjelp. 

 

HVOR BØR JEG VASKE HUNDEN MIN?

Å bade innendørs i vask, badekar eller dusj er det beste stedet for de fleste hunder. Du kan legge et gammelt håndkle på gulvet i badekaret for å få dem til å føle seg trygge. Hvis hunden din er skikkelig skitten kan du spyle den ned ute, men husk at hunder ikke liker å være kalde.

HVORDAN SKAL JEG VASKE HUNDEN MIN?

Mange mennesker elsker vann og såpe, men våre firbeinte venner er ofte mindre ivrige. Gjør badetiden så stressfri som mulig for dere begge.

    1. Plasser hunden din i badekaret eller vaskestasjonen. Godbiter er en fin måte å få prosessen i gang på en positiv måte!
    2. Sjekk vanntemperaturen med hånden, pass på at vannet ikke er for varmt eller kaldt.
    3. Sjamponer gjerne hunden to ganger. Den første gangen binder sjampoen seg med skitten og hjelper til med å bli kvitt den. Den andre omgangen vasker virkelig huden og trekker ut all gjenværende skitt og olje i håret. Gjør det til en hyggelig opplevelse. Du kan bruke hendene til å massere hunden. 
    4. Bruk balsam. La det virke i noen minutter og skyll deretter bort.
    5. Skyll godt. Sørg for at all såpen er ute, hvis du ikke får ut all såpen vil såpen forbli på huden og kan irritere. 

KAN JEG BRUKE MENNESKESJAMPO?

Nei. Hunden er ofte som et familiemedlem, men hunder bør ikke vaskes med menneskesjampo. Velg i stedet en sjampo spesielt laget for hunder, som fungerer med deres mer nøytrale hud-pH. 

Ofte holder det å børste eller skylle hunden med rent vann, men skal du få vekk bøss, skitt og møkk som sitter godt i pelsen er det greit å bruke en sjampo. Bruk gjerne balsam hvis hunden vaskes jevnlig.

Hunder skiller ut naturlige oljer som hjelper dem å holde pelsen sunn. Hundesjampo er skånsom mot huden og pelsen og tar ikke bort de naturlige oljene.

HVA ER DEN RASKESTE MÅTEN Å TØRKE HUNDEN MIN PÅ?

Hvis du har vasket hunden din med WildWash Shampoo vil pelsen tørke raskere enn med en vanlig sjampo. Dette er fordi WildWash Shampoos ikke inneholder sulfater. Sulfater lager mye skum og bobler og dette er vanskelig å vaske ut av pelsen. Det etterlater rester i pelsen og gjør tørketiden mye lengre. WildWash Shampoos har et lavt naturlig skum og skyller ut pelsen enkelt og raskt, og etterlater ingen rester og pelsen tørker mye raskere.

Hunder kan riste opptil 70 % av vannet fra pelsen selv, så med litt tålmodighet er en god rist veldig effektiv. Hvis ikke fungerer håndklær godt og kan gi en fin stund med mye kos.

Kilde: https://wildwash.co.uk/.

Tilbake til bloggen